Tertúlia en català a la Biblioteca Joan Coromines del Masnou

Activitats complementàries

El dilluns 28 de novembre es va fer una tertúlia de lectura fàcil en català a la Biblioteca Joan Coromines del Masnou, amb el comentari del llibre Trampa de foc, de Núria Martí.

La tertúlia, a la qual van assistir alumnes del nivell elemental, va estar conduïda per la voluntària lingüística Carme Giol. El llibre comentat narra, a partir de la història de ficció de dues germanes italianes arribades a la Nova York de l'inici del segle XX, un fet històric real, l'incendi de la fàbrica tèxtil Triangle, on van morir 146 persones, gairebé totes dones. Aquest episodi va fer palesa la situació de precarietat laboral en què treballaven la majoria d'obreres de l'època, i va suposar un impuls a les mobilitzacions per reivindicar un treball digne. L'incendi de la fàbrica Triangle és un dels fets que dona lloc a la celebració del 8 de març, Dia Internacional de les Dones. Al llarg de la tertúlia es va generar un interessant debat sobre la igualtat entre homes i dones i les reivindicacions feministes, encara vigents avui dia.

Aquesta activitat ha estat organitzada per l'Oficina de Català del Masnou, amb la col·laboració de la Biblioteca Joan Coromines.

Vols compartir aquesta notícia?