Aquest divendres s'estrenen en català 'Red', a Disney+, i 'Introduction', als cinemes

Oci en català

El divendres 11 de març s'estrenen dos llargmetratges en català: 'Red', a Disney+, i 'Introduction', a les sales de cinema. El doblatge i la subtitulació en català han rebut el suport de la Secretaria de Política Lingüística del Departament de Cultura.

Red

Als 13 anys, la Mei Lee es debat entre ser la filla obedient que vol la Ming, la seva mare sobreprotectora, i el caos típic de l'adolescència. Canvien els seus interessos, les seves relacions, el seu cos... i, a sobre, quan es posa molt nerviosa, que és tot sovint, es converteix en un panda vermell gegant.

La nova producció de Disney i Pixar està disponible en català a la plataforma Disney+.
 

Introduction

En Youngho navega entre el seu somni, els seus dilemes amorosos i les expectatives dels seus pares: un acupuntor de prestigi amb qui manté una relació distant i una mare inquieta, que vol que se centri en la seva carrera. Quan la seva parella, la Juwon, decideix viatjar a Berlín per estudiar moda, en Youngho la sorprèn amb una visita.

Hong Sang-soo, el cineasta coreà que va rebre l'Os de Plata a la millor direcció en el Festival de Berlín 2020 per 'La dona que va fugir', va ser guardonat amb l'Os de Plata al millor guió en l'edició de l'any 2021 per 'Introduction'.

Atalante Cinema distribueix la versió original subtitulada en català a les sales següents:

  • Boliche Cinemes (Barcelona)

  • Cinemes Girona (Barcelona)

  • Zumzeig Cinema (Barcelona)

  • Screenbox Funatic (Lleida)

  • CineBaix (Sant Feliu de Llobregat)

Impuls al doblatge i la subtitulació en català

El Departament de Cultura impulsa el doblatge i la subtitulació en català de produccions audiovisuals amb subvencions a les distribuïdores per augmentar l'oferta cinematogràfica en llengua catalana a les sales d'exhibició, a les plataformes digitals i en format físic. L'any 2021 s'han doblat o subtitulat en català, amb el suport de Política Lingüística, més de 2.000 continguts audiovisuals per a sales, plataformes, Blu-ray, DVD i festivals.

Tràiler de 'Red' https://youtu.be/d0KW-n6iBWs

Tràiler d''Introduction' https://youtu.be/_yO5AqvuDv4
Projeccions d''Introduction' http://www.gencat.cat/llengua/cinema/sessions_film.html?film=35528
 

Cinema en català gencat.cat/llengua/cinema

Vols compartir aquesta notícia?