Visita al Museu de Vestits de Paper dels alumnes de Bàsic 2 de Mollerussa

Cursos de català, Activitats complementàries

Els alumnes fan un tomb per un dels museus més emblemàtics de la capital del Pla d’Urgell

El passat dimarts, 5 de març, els alumnes del curs Bàsic 2 de Mollerussa van poder gaudir d'una visita guiada pel Museu de Vestits de Paper. La visita guiada al museu va comprendre un recorregut per les seves sales, en què s'explica el seu origen.

El Museu va ser creat els anys seixanta del segle XX després d'haver-se celebrat a la ciutat diversos concursos de vestits de paper, amb la consegüent necessitat d'exposar els vestits guanyadors, ja que es tracta de veritables obres d'art que comporten hores i hores de feina artesanal. Aquest Museu també és un homenatge a la tradició mil·lenària de l'activitat de cosir i elaborar la roba, que han anat fent principalment les dones, al llarg dels segles. Als anys cinquanta, en un petit taller de la ciutat de Mollerussa, va sorgir la idea de canviar la roba pel paper.

Aquestes visites formen part de la programació d'activitats complementàries als cursos de català, que tenen per objectiu crear entorns de conversa en català i fomentar el coneixement de l'entorn.

Vols compartir aquesta notícia?