Tàrrega inaugura un monument a Pompeu Fabra al Parc de Sant Eloi

Activitats complementàries

L'Associació d'Amics de l'Arbre de Tàrrega aconsegueix un medalló de bronze amb el bust del filòleg català i construeix un monument en honor seu a la capital de l'Urgell

@Ajuntament de Tàrrega

L'any 2018, en commemorar els 150 anys del naixement de Pompeu Fabra, el Servei Comarcal de Català va organitzar una conferència durant la qual el professor David Paloma va comentar que l'any 1968 el mecenes Lluís Carulla havia encarregat la fosa de 100 medallons de bronze amb la figura del filòleg. Bona part d'aquests medallons havien estat instal·lats en diversos monument del territori català.

Arran d'aquest comentari, l'Associació d'Amics de l'Arbre amb la col·laboració del SCC de l'Urgell i el mateix conferenciant van contactar amb Òmnium Cultural i va aconseguir un medalló de bronze, que finalment s'ha instal·lat al parc.

L'acte d'inauguració va tenir lloc el passat dia 10 de setembre, en el marc del tradicional Aplec de Sant Eloi, amb l'assistència de la Molt Honorable Senyora Anna Erra Solà, presidenta del Parlament de Catalunya.

Vols compartir aquesta notícia?