El CNL celebra el centenari de Josep Vallverdú

Acolliment , Llengua i cultura

Els alumnes del Centre de Normalització Lingüística de Lleida converteixen les classes en un gimcana al voltant de l’escriptor

Abans d’ahir a la tarda, el CNL de Lleida va aprofitar el context literari que emmarca la ciutat la segona quinzena de maig per celebrar una gimcana a l’entorn de la figura del centenari escriptor lleidatà, Josep Vallverdú. D’aquesta manera, una trentena d’alumnes dels primers nivells de català van substituir les explicacions i els exercicis estrictament idiomàtics per aventurar-se a la recerca de deu preguntes que penjaven de sengles edificis emblemàtics o històrics del Barri Antic de Lleida, que és on s’emplaça el Centre lingüístic, com ara l’IEI, la Biblioteca Pública, el Forn M. Serra o la llibreria La Sabateria.

Un cop localitzada la pregunta amb l’ajut d’un mapa que, abans d’emprendre la ruta, era lliurat a cada equip, calia respondre-la adequadament en un full fet expressament, gràcies a la feina prèvia feta a l’aula pel professorat o gràcies a unes pistes que incorporaven totes les qüestions. Completat el circuit, els equip havien de retornar al Centre i dipositar el full en una urna. L’equip amb més encerts s’enduia un lot de llibres de Vallverdú, entre els quals Proses de Ponent o Rovelló.

A part que l’activitat va resultar un èxit per l’esbarjo que comportà entre l’alumnat, va servir per difondre-hi el coneixement sobre la figura del cèlebre escriptor, per donar-los a conèixer l’entorn històric de la seua ciutat d’acollida i per interactuar amb la població. Finalment, es va propiciar la relació entre alumnes de classes diverses i nivells diferents.

Vols compartir aquesta notícia?