Nova edició del Mòdul C al Pallars Jussà

Cursos de català

El curs s'adreça a població nouvinguda i té l'objectiu de presentar-los la societat catalana i el seu marc jurídic.

El Servei Comarcal de Català del Pallars Jussà, juntament amb el Consell Comarcal d’aquesta comarca, ha ofert aquest any una nova edició del curs Mòdul C: Coneixement de la societat catalana i el seu marc jurídic, una formació vinculada al Servei d'Acollida que s'ofereix a les persones nouvingudes de la comarca.

El curs, de 15 hores de durada, va tenir lloc els dies 7, 9, 11, 14, 16 i 18 de novembre a l'Epicentre - Centre de Visitants del Geoparc de Tremp, i va comptar amb nou persones inscrites. Durant les sis sessions es va oferir als alumnes una explicació bàsica de la llengua, la història i les institucions del país, i també es van fer diverses sortides de descoberta a la ciutat de Tremp.

A banda de rebre formació sobre el funcionament dels serveis públics i els drets i deures de tots els ciutadans, els participants al Mòdul C també van visitar la Biblioteca Pública Maria Barbal; van descobrir el patrimoni cultural i natural del Pallars a través de l'exposició permanent de l'Epicentre; i van conèixer com era la vida rural del segle XIX a través d'una visita guiada al Casal Manyanet.

L'últim dia de curs, Josep M. Mullol Miret, president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, va agrair als participants el seu interès per la realitat del territori i la cultura catalana i va entregar-los els certificats d'assistència.

Vols compartir aquesta notícia?