Presentat el 'Petit diccionari ribagorçà' al Pont de Suert

Ús professional

Aquest recull aplega prop de 1.300 paraules del territori recopilades per l'associació Escunç

La Biblioteca Municipal del Pont de Suert va acollir el passat dia 20 d'octubre la presentació del Petit diccionari ribagorçà, un recull de paraules ribagorçanes que il·lustra la supervivència d'aquesta variant geogràfica de la llengua catalana. L'acte va comptar amb la presència de les autoritats locals i comarcals i la dels membres de l'associació Escunç.

El llibret recull prop de les 1.300 paraules i expressions del territori que l'associació Escunç ha anat recopilant al llarg dels anys. L'objectiu és que  s'animi la ciutadania a utilitzar-les i a recollir-ne de noves per tal que el diccionari vagi creixent amb noves edicions. L'associació Escunç, creada el 2013, ha capitalitzat aquesta iniciativa i ha comptat en el seu recorregut amb la col·laboració del Servei Comarcal de Català en l'ús i el foment de la llengua més local.

El quadernet té un format de butxaca i s'ha fet una primera edició de 1.500 unitats, 500 de les quals es destinaran a la comarca de la Ribagorça Aragonesa, que ja ha mostrat l'interès de participar en el projecte en futures edicions. L'actuació ha tingut un cost de prop de 7.000 euros, que ha estat finançat a través del Pla de Foment a la Cultura per a ens locals que promou Diputació de Lleida, a través de l’IEI. En aquest projecte també hi han col·laborat joves il·lustradors que han posat art a les pàgines del diccionari dibuixant algunes de les paraules escollides.

Vols compartir aquesta notícia?