Visita d’alumnes del CPNL a una exposició del Centre d’Estudis Lacetans, al Miracle

Cursos de català, Activitats complementàries

Aquest dilluns, 23 de maig, un grup d'alumnes de català del CPNL i de lectors del club de lectura fàcil han visitat al Miracle (Riner) l'exposició "Jocs i joguines a l'antiguitat, i del nostre record".

Els participants d'aquesta sortida, acompanyats també d'algun familiar, han vist una mostra representativa de jocs i joguines (originals, en rèpliques o reproduïdes en imatges) que els han fet recular en la història a més de 4.000 anys abans de la nostra era i d'aquí anar avançant fins a l'època medieval. En la segona part de l'exposició, dedicada al Solsonès, han pogut veure joguines de la primera meitat del segle XX provinents de particulars.

Aquesta visita ha estat guiada per M. Neus Mujal, presidenta del Centre d'Estudis Lacetans (CEL), la qual ha explicat de manera molt vivencial tot el conjunt expositiu. A molts d'aquests jocs d'infantesa s'hi continua jugant avui en dia i en diferents cultures com han manifestat els participants, que han seguit amb interès i curiositat el guiatge per totes les sales que acullen aquesta doble exposició.

Ha estat una nova experiència de coneixement de l'entorn per a alumnes del curs oral de català 3 que s'està duent a terme a Solsona, i una activitat per comentar en la propera trobada del club de lectura fàcil en català de la mateixa localitat. Cal agrair a l'entitat CEL la invitació rebuda per fer possible aquesta sortida.

Vols compartir aquesta notícia?