Tremp i Sapeira celebren el 47è Col·loqui de la Societat d’Onomàstica

Ús professional

Tres dies dedicats a la toponímia del Preprineu

El passat divendres 6 de maig, Maria Pilar Cases, alcaldessa de Tremp; Pere Navarro, president de la Societat d'Onomàstica, i Agnès Lladós, responsable dels projectes de sòls del Centre de Suport Territorial dels Pirineus (CSTP), van ser els encarregat d'inaugurar el 47è Col·loqui de la Societat d'Onomàstica, que enguany s'ha celebrat a Tremp i al petit poble de Sapeira, a 48 quilòmetres de la capital de Pallars Jussà.

Durant tres dies més d'una vintena d'especialistes han debatut sobre l'onomàstica de Tremp i el seu entorn immediat, la Conca i la Terreta. L'objectiu del Col·loqui d'aquest any ha estat posar en valor l'onomàstica de les comarques nord-occidentals del país que, a pesar del seu innegable interès toponímic i antroponímic, ha estat una de les menys estudiades d'una manera sistemàtica.

El col·loqui l'han organitzat la Societat d'Onomàstica, l'Institut d'Estudis Catalans i el Servei Comarcal de Català del Pallars Jussà, i ha comptat amb la col·laboració de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, l'Ajuntament de Tremp, el Consell Comarcal del Pallars Jussà, l'Associació pel Patrimoni de la Terreta i el Consorci per a la Normalització Lingüística.

La inauguració del Col·loqui, el divendres 6 de maig, va estar seguida d'un acte de reconeixement a la tasca onomàstica de Jordi Mir, filòleg i activista cultural nascut a Tremp, i d'un recorregut toponímic pel nucli urbà de Tremp, que va anar a càrrec del mateix Jordi Mir.

Vols compartir aquesta notícia?