Gimcana Lingüística als establiments de Foment Tàrrega

Difusió

Del 22 d'abril al 6 de maig caldrà trobar els barbarismes amagats als aparadors dels comerços participants

Un total de 24 establiments que formen part de Foment Tàrrega participaran a la gimcana lingüística ' No siguis bàrbar', organitzada per la mateixa entitat i el Servei de Català del Consorci per a la Normalització Lingüística amb la col·laboració del Pla d'Entorn de Tàrrega i el Consell Comarcal de l'Urgell.

La Gimcana consistirà a  descobrir el barbarisme amagat entre les paraules que lluiran en un cartell als aparadors dels comerços participants, i que faran referència als productes que s'hi venen. Els comerços disposaran de butlletes, que s'hauran d'emplenar amb el mot incorrecte i la solució, i que s'hauran de dipositar en unes urnes. Hi haurà premis en xecs per gastar als establiments que s'hi adhereixin.

La gimcana està oberta a totes les persones que hi vulguin participar. Caldrà aconseguir 10 barbarismes i la solució per optar als premis de Foment. També hi prendran part els alumnes de 5è i 6è de Primària dels centres de Tàrrega, que disposaran de butlletes i urnes a les escoles per facilitar la seva participació.

L'objectiu d'aquesta campanya és fomentar l'ús del català en el nostre entorn posant l'accent en la qualitat lingüística.  Encarar la llengua des d'un vessant lúdic i plantejar reptes lingüístic pot resultar força engrescador.

Vols compartir aquesta notícia?