Alumnes de l’Aula de Llengua de Tàrrega coneixen part del centre històric de Tàrrega

Cursos de català, Activitats complementàries

És la sortida que cada final de trimestre fan conjuntament tots els alumnes dels cursos de l’Aula

Una vintena d'alumnes de l'Aula de Llengua de Tàrrega han fet una sortida cultural com a activitat de final de trimestre. Han fet el recorregut per una part del centre històric de Tàrrega amb el director del Museu Comarcal de l'Urgell, Oriol Saula, com a guia. 

Han iniciat el recorregut al carrer de l'Estudi, on han pogut veure fins i tot l'interior de la planta baixa d'una de les cases importants de l'antic call jueu. Amb la seva expertesa, el director ens ha mostrat els carrers principals de l'antic barri jueu i ens ha donat moltíssima informació interessant sobre l'època en què aquest col·lectiu va viure a Tàrrega abans de la seua expulsió. Des d'aquí han anat al pou de gel de la població, dins del qual els alumnes han conegut una part de Tàrrega també molt interessant. Han après sobre el sistema d'emmagatzematge de gel per a diferents usos, entre els quals el de conservació dels aliments i el d'ús terapèutic. Així mateix han descobert que durant la guerra civil espanyola el pou s'habilità com a refugi antiaeri. Els nostres alumnes li han agraït la generosa explicació que han rebut durant tota la visita.

Donem les gràcies a la direcció del Museu per haver fet possible aquesta activitat. Val a dir que estem contents de poder reprendre actes culturals amb els nostres alumnes fora de l'Aula. Es tracta d'una de les activitats vinculades amb la cultura que hem programat per a aquest curs 2021-2022. I és que, un dels objectius que té l'Aula de Llengua de Tàrrega (CNL de Lleida), a part de l'ensenyament de la llengua catalana, és donar a conèixer l'entorn més proper dels nostres alumnes així com també de promoure la seua participació en diferents activitats dins i fora de classe.

Vols compartir aquesta notícia?