Un grup d’alumnes de l’SLC de Lleida visita els Castellers de Lleida, entitat col·laboradora amb el VxL

Activitats complementàries

Un grup d'alumnes d'Inicial, un de Bàsic 2 i un d'Elemental 1  van visitar dimecres, 16 de març, la seu dels Castellers de Lleida

Els Castellers de Lleida, entitat col·laboradora amb el Voluntariat per la llengua des de 2018, van acollir aquest dimecres d'una manera magnífica els alumnes de català de l'SLC de Lleida durant un dels seus dos assajos setmanals.

Els alumnes van seguir amb interès i curiositat l'explicació que els va fer l'Andreu Palau, el vicepresident i un dels membres fundadors. Una explicació que els va atansar a aspectes com el sentit, l'origen, els tipus de castells i tot un seguit d'interioritats del món casteller que els van ajudar a entendre perquè la UNESCO els va declarar Patrimoni Immaterial de la Humanitat. Tant l'Andreu com la Ceci Domingo i els altres castellers van anar responent amablement totes les preguntes que els alumnes van fer durant les gairebé dues hores de visita.

Algun dels alumnes ja havia vist els castellers en alguna jornada festiva, però  aquest dimecres no es van limitar a mirar com pujava el castell, molts es van animar a formar part de la pinya i a sentir l'emoció de l'esforç compartit.

Aquesta activitat no només facilita el coneixement de l'entorn sinó que acosta les tradicions culturals més nostrades perquè tothom que visqui a Lleida se les senti com a pròpies.

Enllaços relacionats

Vols compartir aquesta notícia?