Promoció de l'ús

PARAULA D'ESPORT

Paraula d’esport és una secció inclosa dins del programa esportiu L’H en Joc de la Televisió de L'H. Són petites píndoles d'entre dos i tres minuts de durada. Cada episodi gira entorn d'un esport en particular i d’una àrea concreta de l’activitat esportiva tractada: reglament, equipament, terreny de joc, etc. Aquest espai ens permet tractar diferents disciplines esportives i explicar una sèrie de continguts lèxics que hi estan relacionats. El programa L'H en joc ofereix un entorn idoni per difondre continguts lingüístics lligats a l’esport d'una manera didàctica i distesa, a més de donar visibilitat a esports diversos. Els programes ja els podeu veure al web de la Televisió de L'H o bé recuperar-los aquí mateix. Fins ara ja hi hem parlat de:

EL BÀSQUET

                                                                     

El basquetbol és un esport practicat entre dos equips de cinc jugadors en joc cadascun, que cerquen d'introduir una pilota dins de la cistella defensada per l'equip contrari, amb l'objectiu d'aconseguir més punts que l'adversari. En aquests cinc episodis t’explicarem: el camp, les posicions, els tipus de llançaments, la passada i el reglament.

                                           

                                                                 

I recordeu... si domineu el lèxic que us hem exposat en aquest espai, us assegurem que sereu els MVP, és a dir, el jugador més valuós o la jugadora més valuosa de la terminologia basquetbolística.

EL BEISBOL

                                                                     

El beisbol és un esport de pilota practicat per dos equips de nou jugadors que s'alternen en posicions ofensives i defensives. Pel que fa als atacants, l'objectiu és mobilitzar els seus corredors per tocar totes les bases i anotar una correguda. Els defensors, en canvi, han d'impedir que això succeeixi. En aquests quatre episodis t'explicarem: el camp, les posicions, l’equipament, i el reglament.

                                           

                                                                                                   

I recordeu... si domineu el lèxic que us hem exposat en aquest espai, us assegurem que sereu els MVP, és a dir, el jugador més valuós o la jugadora més valuosa de la terminologia del beisbol.

EL WATERPOLO

                                                                     

El waterpolo és un esport que es practica en una piscina. S'hi enfronten dos equips amb l'objectiu de marcar tants gols com sigui possible en la porteria de l'equip rival durant el temps que dura el partit. En aquests tres episodis t'explicarem: el camp, les posicions i el reglament.

                                           

I recordeu... si domineu el lèxic que us hem exposat en aquest espai, us assegurem que sereu els MVP, és a dir, el jugador més valuós o la jugadora més valuosa de la terminologia del Waterpolo.

EL RUGBI

                                                                     

Diu la llegenda que l'any 1823, durant un partit de futbol de secundària a la ciutat de Rugby, a Anglaterra, un jove anomenat William Webb Ellis va ser el primer a agafar la pilota amb les mans i córrer cap a la línia de gol dels seus oponents. Dos segles més tard, el rugbi ha evolucionat fins a convertir-se en un dels esports més populars del món. En aquests tres episodis t'explicarem: el camp, les posicions i el reglament.

                                           

                                                                                                   

I recordeu... si domineu el lèxic que us hem exposat en aquest espai, us assegurem que sereu els MVP, és a dir, el jugador més valuós o la jugadora més valuosa de la terminologia del rugbi.