Voluntariat per la llengua

Requisits per a la modalitat virtual

Si participes en la modalitat virtual del Voluntariat per la llengua has de tenir en compte els següents requisits.

Maquinari

Pots utilitzar qualsevol dispositiu amb connexió a Internet. Per exemple:

  • Telèfons intel·ligents, tauletes i ordinadors portàtils: aquests dispositius ja incorporen una càmera, un micròfon i els altaveus per fer videotrucades.
  • Ordinadors de sobretaula i altres dispositius amb connexió a Internet (televisors intel·ligents, videoconsoles...): si no els incorporen de fàbrica, hauràs de connectar-hi uns auriculars amb micròfon i una càmera.

En cas que no disposis de cap d'aquests recursos, com a segona opció es podran fer trucades de veu, tot i que no és el sistema més recomanable per a la pràctica d'una nova llengua.

Programari

En la modalitat virtual del programa Voluntariat per la llengua pots utilitzar el programari que més et convingui per fer l'activitat per Internet.

Actualment hi ha molts programes per fer videotrucades* a través d'un dispositiu connectat a Internet (ordinador, telèfon, tauleta...). Parla’n amb la teva parella lingüística i poseu-vos d'acord amb l'eina que més us convingui utilitzar. Necessitareu tenir descarregat i instal·lat un programa de videotrucada i iniciar sessió o accedir-hi en línia si l'aplicació escollida ho permet.

*Les aplicacions informàtiques de videotrucada escollides i emprades en el Voluntariat per la llengua virtual són alienes a la Generalitat de Catalunya, per la qual cosa no en pot garantir el funcionament correcte ni l'ús adequat per part de les persones usuàries. Així mateix, les polítiques de privacitat i les condicions d'ús són les que estableix l'aplicació triada.