Voluntariat per la llengua

Una aprenenta de Girona a l'exposició sobre el Voluntariat per la llengua

La Sofía Bazterrica és una aprenenta que participa en el Voluntariat per la lengua (VxL) a Girona i ha estat escollida per ser una de les protagonistes de l’exposició sobre el programa. El mes de febrer es va convocar un càsting a tot Catalunya per als participants del VxL i es van escollir diversos voluntaris i aprenents per protagonitzar la nova campanya “Quan parles fas màgia”. La Sofía va ser escollida per participar en una sessió de fotos per il·lustrar una exposició, que es va presentar el mes d’octubre al Centre d’Arts Santa Mònica de Barcelona i que s’espera que pugui veure’s a diversos municipis catalans al llarg del 2021. 

Hem parlat amb la Sofía perquè ens expliqui quina és la seva experiència com a participant en el Voluntariat per la llengua i com va viure el càsting de la nova campanya.

Explica’ns una mica qui ets

Em dic Sofía, tinc 45 anys i vinc de l'Argentina. Em dedico a la jardineria i quan tinc temps lliure m'agrada respirar l'aire del bosc, ja sigui amb bicicleta o caminant. També soc cinèfila, m'agraden molt les pel·lícules!

Quan fa que vius a Girona?

Vaig viure a Girona del 2009 al 2013 i després vaig tornar a l'Argentina. Vaig viure un temps a la Patagònia mentre estudiava a la universitat la carrera de Tècnica en Espais Verds. Sabia dins meu que tornaria, i ho vaig fer! I és clar, a Girona, on tinc molt bones amistats.

Per què et vas inscriure al Voluntariat per la llengua?

Em vaig inscriure al Voluntariat per la llengua per necessitat i desig de parlar molt millor català.

Com valores l'experiència de formar part d'una parella lingüística?

Que fort! - com diuen aquí. Així és com resumeixo l'experiència de formar part d'una parella lingüística;  a més de ser enriquidora, divertida, profunda i molt altruista per part dels voluntaris, que ho donen tot. En el meu cas, la voluntària es diu Glòria i és un tresor!  L'intercanvi és meravellós. Té la paciència de repetir-me els errors moltes vegades i en cada trobada aprenc paraules noves.

Per què vas decidir presentar-te al càsting per la campanya del VxL?

Vaig decidir presentar-m'hi per intentar que altres persones s'animessin a fer el Voluntariat. Sempre que alguna cosa m'agrada i em fa bé vull que tothom en gaudeixi com jo. A més a més, em sembla una proposta cultural molt gran, enorme, la que es fa des del Consorci per a la Normalització Lingüística. L’existència del VxL em parla d'una societat desperta i activa, i això m'encanta.

Com va ser l'experiència de participar en una sessió de fotos?

Mmmm... em va fer una mica de vergonya, però van ser tots molt agradables i m'ho vaig passar molt bé!

Què se sent quan formes part d'una exposició?

Em fa il·lusió veure-m’hi, i formar part de l'exposició. Crec que transmeto l'alegria que sento per aprendre una llengua que m'ha acollit.