EL CATALÀ EN EL MÓN EMPRESARIAL (II)

Socioeconòmic

Bones pràctiques lingüístiques (II)

Continuem en aquest número l’exposició d’actuacions reexides relacionades amb la llengua en el sectror empresarial, que vam iniciar en l’anterior.

En català per molts motius. En català, per molt bones raons
Cambra de Comerç de Girona
Secretaria de Política Lingüística
CNL de Girona

La Cambra de Comerç de Girona tenia la intenció de conscienciar l’empresariat de la importància d’incloure el català en la seva activitat comercial, com un element de qualitat i de fidelització del client. Amb aquest objectiu, amb finançament provinent d’una subvenció de la Secretaria de Política Lingüística, i en col·laboració amb el Consorci per a la Normalització Lingüística, va decidir elaborar un tríptic informatiu, una carpeta, un bloc de notes i un bloc de fulls adhesius amb missatges de sensibilització, reculls de legislació i de recursos lingüístics i informació sobre el CNL de Girona i el programa de Voluntariat per la Llengua. Després d’una presentació pública, el material es va distribuir a totes les associacions i empreses membres de la Cambra. El missatge principal pretén fer ressaltar el valor afegit (econòmic, identitari i exemplificador) que representa el català per a l’empresa.

L’acollida d’aquest material ha estat molt positiva i ja s’està pensant d’ampliar aquesta actuació a través d’altres entitats o col·lectius.

Vocabularis per al comerç
Ajuntament de Blanes
CNL de Girona - OC de Blanes
Servei d’Ocupació de Catalunya
Unió Europea

En el marc d’un projecte global l’objectiu del qual era crear un distintiu de qualitat per a les empreses comercials que complissin la normativa vigent en el sector, l’Oficina de Català de Blanes va aprofitar per elaborar vocabularis específics per a cada tipus de comerç i distribuir-los formant part del dossier informatiu que es va lliurar a tots els establiments amb visites personalitzades i prèviament concertades. A més del lèxic específic, els vocabularis incloïen informació sobre pàgines web on trobar altres recursos en línia i difonien l’Oficina de Català i els seus serveis.

Es van elaborar i repartir 21 models de lèxic diferents, que van tenir una excel·lent acollida. Posteriorment els vocabularis es van reeditar per distribuir als comerços de Sant Feliu de Guíxols.

En definitiva, actuacions senzilles i concretes, adaptades a les necessitats de cada sector per tal d’anar ampliant la presència del català en el món empresarial però també de facilitar la comunicació interna a les empreses i, per tant, millorar-ne el rendiment.

Vols compartir aquesta publicació?