NOUS VOCABULARIS SOBRE TERMINOLOGIA EMPRESARIAL

Socioeconòmic

El TERMCAT adita dues noves obres relacionades amb l'activitat empresarial: el Vocabulari de la responsabilitat social i Terminologia bàsica a l'administració electrònica i processos.

En els darrers mesos el Centre de Terminologia de Catalunya (TERMCAT) ha publicat en línia dues obres terminològiques sobre aspectes empresarials.

D'una banda, el mes de març va aparèixer la Terminologia bàsica a l'administració electrònica i els processos que aplega i defineix 164 termes referits a l'administració electrònica i a la millora i simplificació dels processos administratius. Cada article conté les denominacions en català, castellà, francès i anglès, la definició i algunes notes explicatives. Així podem saber que el procés d'ocultar o suprimir dades d'un document amb finalitat de garantir-ne la privacitat, que en anglès rep el nom de redaction, en francès masquage i en castellà disociación de datos, en català s'ha de dir "emmascarament". O que podem parlar indistintament de "xifratge" i d'"encriptació".

D'altra banda, a principis d'abril, es va publicar el Vocabulari de la responsabilitat social, amb 36 termes bàsics d'aquest àmbit, que actualment ha adquirit un relleu significatiu en el món empresarial. Amb la mateixa estructura que l'anterior, hi podem trobar termes com ara "accessibilitat universal", "part interessada" (per l'anglicisme stakeholder), "sostenibilitat" o "redempció de comptes".

A la pestanya de diccionaris en línia de la pàgina d'inici del web del TERMCAT (termcat.cat), hi trobareu l'enllaç a aquests i a tots els altres diccionaris i vocabularis terminològics que ha editat aquest organisme.

Vols compartir aquesta publicació?