LA QUALITAT FA VENDRE

Socioeconòmic

La qualitat lingüística és un valor fonamental en la bona imatge empresarial.

Que la qualitat fa vendre és una realitat que cap empresari pot negar. Tota empresa que vulgui ser competitiva ha d'apostar per oferir un alt grau de qualitat en tots els aspectes de la seva activitat empresarial. No n'hi ha prou que el producte que ofereixi tingui una qualitat contrastada, cal que també la tinguin la imatge empresarial, la publicitat, el posicionament a les xarxes socials, el web... I la llengua no n'és una excepció. No solament no és una excepció sinó que és un valor fonamental en la imatge que l'empresa projecta vers els seus clients. No ens podem imaginar una empresa de qualitat que no tingui cura dels seus usos lingüístics. L'excel·lència lingüística marca de manera primordial la qualitat empresarial.

Internet ens ofereix un ventall de recursos, de vagades poc coneguts o ignorats del tot, que ens permeten millorar substancialment el nivell lingüístic de les nostres empreses. Des de diccionaris generals o específics, més coneguts i usats, fins a eines com Cercatem, És a dir o, sobretot, Optimot, que ens permeten recerques lingüístiques molt més precises i especialitzades.

El Consorci per a la Normalització Lingüística té com una de les seves prioritats difondre aquets recursos en el món empresarial. És amb aquest objectiu que hem iniciat un procés de col·laboració amb la Cambra de Comerç de Girona per oferir, entre altres propostes, la sessió "El català fa vendre. Recursos lingüístics i bones pràctiques empresarials" dins del cicle "Tallers Cambra 2013. Comunicació a l'empresa". En el marc de tres tallers destinats a millorar la comunicació empresarial, oferirem als empresaris que s'hi han inscrit una sessió per repassar els recursos lingüístics que es poden trobar a la xarxa, la normativa vigent que empara l'ús del català en l'activitat empresarial i consells de bones pràctiques lingüístiques que permetin fer bo el lema "La qualitat fa vendre".

Vols compartir aquesta publicació?