DE TOT CAT

Socioeconòmic

Fira mercat de productes i serveis que incorporen la llengua catalana

Darrerament ha augmentat molt el nombre d'empreses que incorporen la llengua catalana als seus productes i serveis. Paral·lelament es pot detectar un interès creixent d'una part de la ciutadania per conèixer aquestes empreses que mostren sensibilitat envers els aspectes lingüístics.

Amb l'objectiu de promoure iniciatives d'aquesta mena, de conscienciar institucions, empreses i consumidors i de sensibilitzar les que encara no s'han incorporat a aquest procés, l'Ajuntament de Girona, amb la col·laboració de Fira de Girona i del Departament d'Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat de Catalunya, organitzarà, el proper mes de juny, la fira De Tot Cat              

Es tracta d'una fira mercat, amb caràcter multisectorial, que permetrà visibilitzar la majoria d'àmbits de la vida quotidiana en què es poden consumir productes en llengua catalana.

Cal destacar la importància d'establir punts de trobada entre fabricants i clients, fidelitzar clientela i establir nous vincles comercials empresa-distribuïdors per tal de facilitar l'entrada al mercat de més empreses sensibles a la llengua catalana. Difondre-les als consumidors, fer que les coneguin, que consumeixin els seus productes, ajudarà que d'altres s'incorporin al grup amb normalitat, sense complexos.

El públic objectiu d'arreu de l'àmbit lingüístic català és de més d'onze milions de persones, una bona part de les quals estan prou sensibilitzades per prioritzar productes que els arriben amb la presència de la seva llengua pròpia.

La fira, a més, comptarà amb nombroses activitats paral·leles. Així s'hi podran escoltar xerrades, debats i taules rodones. Hi haurà actuacions musicals per a públics diferents, activitats per a infants i una ludoteca, i s'hi recrearà un habitatge ideal, per viure-hi en català.

En definitiva, els dies 4, 5 i 6 de juny tindrem una bona oportunitat per conèixer productes i empreses que fomenten l'ús de la llengua catalana en l'àmbit empresarial i alhora podrem gaudir de l'oferta formativa i lúdica programada.

Enllaços relacionats

Vols compartir aquesta publicació?