A L'EMPRESA, EN CATALÀ

Socioeconòmic

Manual per a unes bones pràctiques lingüístiques a l'empresa, editat per Plataforma per la llengua.

L'objectiu bàsic de qualsevol empresa és aconseguir els màxims beneficis amb la plena satisfacció del client. En l'acompliment d'aquests dos requisits, hi juga algun paper l'ús habitual i normal de la llengua catalana? Evidentment que sí, perquè és rendible econòmicament i afavoreix la qualitat del servei prestat.

Plataforma per la Llengua, amb la col·laboració d'Embotits La Selva i el suport de la Generalitat de Catalunya, el Consoci per a la Normalització Lingüística (CPNL), l'Ajuntament de Barcelona i diverses organitzacions empresarials de tot el territori català, va presentar fa uns mesos el llibret A l'empresa, en català. Manual per a unes bones pràctiques lingüístiques a l'empresa.

La publicació pretén ser una eina per a totes les empreses que vulguin introduir  l'ús del català en els criteris bàsics d'actuació, però també un suport per a totes aquelles altres que ja l'han introduït i hi volen aprofundir o volen completar un pla d'actuació en l'ús de la llengua catalana.

Després d'una introducció  amb dades sobre el coneixement i l'ús del català a Catalunya i de la seva situació en el context internacional, hi trobareu una llarga relació d'aspectes útils per portar a terme una bona pràctica lingüística. La segona part del llibre recull tot allò que diu la legislació lingüística vigent sobre els diversos aspectes que conformen l'actuació empresarial i què pot fer l'empresa per anar una mica més enllà de l'estricte compliment de la llei. Al final hi ha un directori d'organismes i entitats relacionats amb la llengua catalana.

El llibret és realment útil per resoldre dubtes i marcar les pautes mínimes per actuar amb responsabilitat lingüística. Els destinataris principals són els responsables de disseny i execució de polítiques empresarials de totes les empreses que actuen dins l'àmbit territorial on el català és la llengua pròpia.

El CPNL, la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya i Plataforma per la Llengua estem preparant una presentació a Girona d'aquesta publicació.

Enllaços relacionats

Vols compartir aquesta publicació?