Caminem i parlem. Rutes guiades i comentades per la serra de Rodes: ruta megalítica dels dòlmens i els menhirs

Activitats complementàries, De la competència a l'ús

Alumnes i parelles lingüístiques de Roses han fet la segona ruta guiada i comentada del projecte Caminem i parlem

Avui 23 persones han fet la segona d'aquestes sortides, la ruta megalítica dels dòlmens i els menhirs. Ha esta un recorregut de tres hores durant el qual han passat pel camí de la Quarentena, el dolmen de la Creu d'en Cobertella, el menhir de la Casa Cremada II, les barraques de pedra seca, l'església altmedieval, la torre de guaita, el menhir de la Casa Cremada I, el dolmen del Llit de la Generala i el dolmen del Cap de l'Home.

A part de gaudir d'aquestes construccions increïbles i del fantàstic paisatge empordanès, els participants a l'activitat també han pogut escoltar les explicacions i les anècdotes dels guies de la ruta, en Miquel Font i l'Esteve Palou, voluntaris del programa Voluntariat per la llengua i membres de l'Associació Excursionista Cabirols de Roses, i també han interactuat amb ells, comentant tot allò que els ha semblat interessant.

Un dels aspectes que ha cridat l'atenció dels excursionistes ha estat que, al llarg del camí, s'han anat resseguint murs de pedra seca que travessen en totes direccions les feixes que havien servit, durant centenars d'anys, per fer menys feixugues les feines del conreu de la vinya. Ara bé, el que més els ha impressionat ha estat veure un dels dòlmens més grans de Catalunya, el de la Creu d'en Cobertella (3000-2700 aC), que disposa d'una gran galeria coberta per una llosa de quatre tones i que va ser declarat monument historicoartístic el 1964.

Aquesta és una iniciativa organitzada conjuntament amb l'Associació Excursionista Cabirols de Roses, per fomentar el coneixement de l'entorn i l'ús del català en activitats quotidianes, fora de l'aula, a banda de facilitar l'accés dels alumnes i aprenents a xarxes de socialització en català.

Vols compartir aquesta notícia?