Celebració de Sant Jordi a l’Oficina de Català de Roses

CPNL, Activitats complementàries

Intercanvi de llibres, lectura de llegendes, jocs de llengua i reflexions sobre la cultura catalana per Sant Jordi

Durant els dies 22 i 23 d'abril, s'ha reprès el tradicional intercanvi de llibres en català, enguany anomenat Llibres nòmades. Alumnes i parelles lingüístiques han pogut portar llibres que tenen a casa en català, en bon estat i sobre temes i gèneres diferents (novel·la, poesia, teatre, novel·la gràfica...), i que no volen rellegir més, i els han bescanviat per d'altres que els han interessat. Aquesta iniciativa, amb la qual col·labora la Biblioteca Municipal Jaume Vicens Vives de Roses i la Taberna Libraria de Figueres, té com a objectiu afavorir l'intercanvi de llibres, donar-los una segona vida i fomentar la lectura en català.

A part d'aquesta actuació, els dies 22 i 23 d'abril també s'han organitzat activitats diverses a l'aula per a l'alumnat dels cursos de català. S'han llegit llegendes de Sant Jordi, s'han projectat vídeos i s'han resolt activitats i jocs lingüístics en català, amb la finalitat de difondre la cultura i les tradicions catalanes i crear consciència lingüística de la llengua d'aprenentatge.

Aquests iniciatives desperten la curiositat dels alumnes, pel que fa a la literatura i a les manifestacions culturals catalanes, i els incentiven a consolidar el coneixement i l'ús del català.

Vols compartir aquesta notícia?