La Incorrecta fa una sessió de sensibilització lingüística per al personal de l’Ajuntament de Roses

Ús professional

Reflexions sobre les actituds lingüístiques dels catalanoparlants relacionades amb l'ús del català

En aquesta sessió de sensibilització lingüística per al personal de l'Ajuntament de Roses, de 2 hores de durada, la Valentina Planas ha presentat breument el projecte de La Incorrecta, ha parlat sobre el context actual de la llengua catalana, sobre els prejudicis, mites i falses creences lingüístiques. A continuació, davant del fet que molts parlants abandonen la llengua catalana en determinades situacions, ha donat consells per evitar aquest canvi de llengua al castellà i ha insistit en la importància de mantenir el català. Ha acabat la primera part de la sessió mostrant eines per a dur a terme la seva proposta de no canviar de llengua.

La segona part de la sessió, amb els comentaris dels participants i les respostes resultants del qüestionari que s'ha passat, ha portat a confrontar opinions diverses i a veure com la majoria de gent entra en contradicció quan es parla de l'ús que fa de la pròpia llengua.

Aquesta sessió ha estat una acció més lligada a la campanya "21 dies. D'entrada, en català", que va dur a terme l'Oficina de Català de Roses durant el mes de març, i que proposava un repte clar i senzill: que els catalanoparlants mantinguem el català sempre, a tot arreu i amb tothom.

Vols compartir aquesta notícia?