La diversitat lingüística i la música, protagonistes del Dia Mundial de la Poesia a Girona

Activitats complementàries

Toti Soler va fer l’acompanyament musical de la vetllada

Ahir vespre va tenir lloc a Girona la commemoració del Dia Mundial de la Poesia. L'Auditori Irla es va omplir per escoltar poesia en diverses llengües, fins a 14 de diferents. Els lectors van llegir m'he estimat molt la vida de Vicent Andrés Estellés, el poeta escollit per la Institució de les Lletres Catalanes, l'any que es commemora el centenari del seu naixement.

L'acte va començar amb unes paraules de benvinguda de la presidenta d'Amics de la UNESCO de Girona, Dolors Reig, i del director dels Serveis Territorials de Cultura de Girona, Josep Calataiud, que va destacar el paper de la poesia en la nostra societat. A més, va remarcar la tasca integradora que es fa a través de la llengua i la cultura. A l'acte hi van assistir autoritats locals, del Departament de Cultura, així com de diverses entitats.

Un any més, l'acte va comptar amb la col·laboració de l'Aula d'Escriptura i alguns dels seus alumnes van llegir poemes de creació pròpia a partir de la interpretació que han fet del poema d'Estellés. A continuació, aprenents del Voluntariat per la llengua i alguns convidats van llegir el poema en més d'una dotzena de llengües, entre les quals hi havia francès, portuguès, ucraïnès, rus, anglès, alemany, xinès, wòlof, esperanto i castellà. Sebastià Sanchez i Paula Pérez, de la Fundació Astrid 21, van ser els encarregats d'encetar les lectures, en aquest cas en català. Al mateix temps, se signava amb la llengua de signes.

Les lectures de la poesia es van anar intercalant amb música, interpretada per Toti Soler. Temes tan coneguts com la Muixeranga o M'aclame a tu van ressonar a l'auditori.

Vols compartir aquesta notícia?