L’Oficina de Català de Roses engega la campanya “21 dies. D’entrada, en català”

De la competència a l'ús

La presentació es va fer ahir al Teatre Municipal de Roses, amb els sis darrers alcaldes i alcaldesses de la població

"Pots mantenir l'ús de la llengua catalana durant 21 dies ininterromputs?" Aquest és el repte que proposa la campanya "21 dies. D'entrada, en català": mantenir el català sempre, a tot arreu i amb tothom. Es tracta de no canviar de llengua en situacions en què habitualment es fa. Els experts consideren que es necessiten 21 dies per consolidar un nou hàbit; per això el repte té aquesta durada. La campanya es durà a terme a Roses del 7 al 27 de març.

L'acte de presentació de la campanya va comptar amb la participació dels sis darrers alcaldes i alcaldesses de Roses: el Sr. Pere Sanés Ribas, el Sr. Carles Pàramo Ponsetí, la Sra. Magda Casamitjana Aguilà, la Sra. Montse Mindan Cortada, el Sr. Joan Plana Sagué i el Sr. Fèlix Llorens Palou, alcalde accidental. Va excusar la seva assistència el Sr. Josep M. Martínez Chinchilla, alcalde de Roses, fora del país per motius laborals.

El moderador d'aquesta taula rodona va ser el Sr. Enric Matarrodona Puigdemont. També ens hi van acompanyar membres del Grup de Teatre de Roses, amb unes lectures de textos sobre llengua de diferents lingüistes, i alumnes de l'Oficina de Català de la població, que ens van explicar la seva experiència a l'hora de fer servir el català com una llengua de comunicació més.

Va presentar la campanya pròpiament dita i també va cloure l'acte la regidora de Cultura i representant de l'Ajuntament de Roses al Consell de Centre del Centre de Normalització Lingüística de Girona, la Sra. Sílvia Ripoll Cayuela.

Vols compartir aquesta notícia?