Presentació de la campanya "21 dies. D'entrada, en català" a Figueres

CPNL

La campanya té com a objectiu que les persones catalanoparlants mantinguin el català i incorporin l’hàbit de no canviar de llengua

L’Ajuntament de Figueres, a través de l'Oficina de Català de Figueres, del Consorci per a la Normalització Lingüística, impulsa la campanya “21 dies. D’entrada, en català” per promoure l’ús de la llengua catalana a la ciutat.

Diversos estudis han evidenciat que 8 de cada 10 catalanoparlants abandonen el català quan parlen amb una persona desconeguda, cosa que genera un retrocés de l’ús social de la llengua. Cal tenir en compte que moltes persones que han arribat de països d’arreu del món estan aprenent català i que moltes l’entenen i el saben. Si els parlem en una altra llengua, no els donem l’oportunitat de practicar el que aprenen a l’aula.

També s’ha de dir que en una societat diversa com la nostra, l’aspecte de les persones no és determinant pel que fa al coneixement de les llengües, de manera que no podem prejutjar-les i, d’entrada, pensar que no ens entenen o que no són capaces de parlar català ja que es tracta d’un prejudici clarament discriminatori.

Vols compartir aquesta notícia?