Acte central de la campanya "21 dies" a Lloret de Mar

De la competència a l'ús

El 2 de novembre es va fer a la sala polivalent de la Casa de la Cultura l'acte central de '21 dies. D'entrada en català'

El dijous 2 de novembre es va fer a la sala polivalent de la Casa de la Cultura de Lloret l'acte central de la campanya "21 dies. D'entrada, en català", duta a terme del 16 d'octubre al 5 de novembre a la població.

L'acte va començar amb la xerrada del grup "No em canviïs la llengua", amb la intervenció de Toni Albà, Carme Sansa, Matthew Tree i Rosario Palomino, que van reflexionar sobre l'ús de la llengua catalana amb diversos testimonis, alumnes del CPNL.

Seguidament, van ser presentades les parelles lingüístiques constituïdes en la nova edició del Voluntariat per la llengua a Lloret.

Segons les estadístiques, 8 de cada 10 catalanoparlants canvien de llengua quan algú els parla en castellà o quan identifiquen que una persona no té el català com a llengua materna, una conducta considerada perjudicial per a la supervivència del català perquè fa que desaparegui de tots els espais i dificulta que els qui encara no el parlen el puguin aprendre i practicar. Per això hi ha consens que cal modificar aquest hàbit a fi de fer la llengua útil i necessària i per ajudar els qui l'aprenen a practicar-la fora de l'aula. "D'entrada, parla en català amb tothom." Aquest és el repte que es proposa als ciutadans de Lloret de Mar: parlar d'entrada el català sempre, a tot arreu i amb tothom. I els experts consideren que es necessiten 21 dies per consolidar un nou hàbit; per això el repte té aquesta durada.

Vols compartir aquesta notícia?