Alumnes d'Elemental 1 de Banyoles visiten el restaurant i projecte social Can Xapes a Cornellà del Terri

Activitats complementàries

La trobada de l'alumnat d’Elemental 1 i els integrants del projecte social va servir per practicar el català i presentar els serveis

Les alumnes del curs Elemental 1 de Banyoles van desplaçar-se a Cornellà del Terri, al restaurant Can Xapes, per conèixer-ne el projecte social i les persones que l'integren i, alhora, explicar com són i què es fa a les classes de català del CPNL. Es tractava, doncs, d'un intercanvi de coneixements que es va vehicular òbviament en català. Per una banda, les alumnes d'E1 van explicar com són les classes, què s'hi fa, com és l'avaluació i quins certificats s'obtenen, a més a més de posar en valor les activitats fora de l'aula (visites a equipaments públics, sortides i excursions, etc.) i el programa Voluntariat per la llengua. Per la seva banda, els joves de Can Xapes van oferir-nos una visita guiada per les instal·lacions del restaurant i van exposar les línies bàsiques del seu projecte a partir de dos programes: Tres Accions i Connexió Estany. El primer ofereix un recurs prelaboral per a joves que no tenen ni formació professional ni aquelles habilitats psicosocials que el món laboral reclama. Vehicula la formació amb oficis de l'àmbit de l'hostaleria, la carnisseria i la fleca amb itineraris individualitzats que respecten els diferents ritmes d'aprenentatge. El segon és un programa integral dins el marc de la Garantia Juvenil que treballa per la inserció laboral i el retorn al sistema educatiu de joves d'entre 16 i 29 anys.

La sessió es va acabar amb una dinàmica similar a les tertúlies lingüístiques del VxL, però en format més breu. Es van crear petits grups de conversa formats aleatòriament per alumnes del CPNL i usuaris de Can Xapes als quals se'ls van proposar diversos temes de conversa: temps lliure, oci, esport, idiomes, formació… Va ser una bona manera de practicar el català i de conèixer-se més a fons. 

Vols compartir aquesta notícia?