Continuen les visites guiades a Girona

Activitats complementàries, De la competència a l'ús

Els dies 24, 25 i 29 de juny els alumnes dels cursos de català van poder conèixer més coses sobre la ciutat

Un moment de la visita

En aquesta ocasió els cursos beneficiats van ser dels nivells Bàsic 2 i Elemental 2, el recorregut va tenir lloc dins l'horari de classe i les visites es van integrar en la programació com una activitat de coneixement de l'entorn. El punt de sortida va ser la Casa de Cultura de Girona, la institució que acull el major nombre d'aules i la major part de la graella horària dels cursos de català del Servei de Català adreçats a la població gironina.

Les visites van permetre conèixer alguns dels principals atractius històrics de la ciutat a través d'un itinerari que va transcórrer, com ja és habitual en aquesta activitat, des de l'antic hospital de Santa Caterina fins a la plaça de la Independència, passant per llocs tan emblemàtics i coneguts com la plaça de Catalunya, el pont de Pedra, el pont de les Peixateries Velles, les cases de l'Onyar, la Rambla, la plaça del Vi, l'Ajuntament, el carrer dels Ciutadans, el Call, la Catedral, la torre de Carlemany, la muralla, els Banys Àrabs, Sant Pere de Galligant i l'església de Sant Feliu. Curiositats, llegendes, història i passeig es van unir amb la finalitat de conèixer una mica millor el bonic, interessant i ric patrimoni cultural de Girona.

Com ja és habitual, l'acompanyament el van dirigir diferents guies de l'Associació Guies de Girona i es van anar fent aturades en diferents punts del recorregut, durant les quals els participants van poder escoltar, fer preguntes i parlar. L'objectiu de l'actuació és fomentar l'ús del català fora dels espais habituals d'aprenentatge i afavorir el coneixement del territori.

Vols compartir aquesta notícia?