Gran acollida de la VI Passejada Literària de Salt

Activitats complementàries

La VI Passejada Literària de Salt, acte organitzat per l'Ajuntament de Salt i l'Oficina de Català dins del Programa Al Gironès Llegim, va estar dedicada a la figura de Iu Bohigas i Blanch, considerat un dels precursors de l'ensenyament en català a Salt i Girona.

Dissabte 22 d'abril va tenir lloc la VI Passejada Literària pels carrers de Salt, amb la participació d'alumnes de l'Oficina de Català, parelles del Voluntariat per la llengua i membres del Club de Lectura de la Biblioteca Municipal, que porta el nom d'Iu Bohigas des que l'any 2010 l'Ajuntament de la vila de Salt va acordar per unanimitat posar-li el seu nom.

Durant el recorregut es van llegir poemes que Iu Bohigas havia publicat a la revista  El Poble de Salt, fundada per ell mateix durant els anys cinquanta, i algunes cartes que havia enviat des de l'exili a la seva dona, Felipa Costabella.

Iu Bohigas és considerat un dels precursors de l'ensenyament del català, ja que fou el primer a donar les primeres classes presencials de català a Salt i a Girona de la postguerra. A Salt, de forma desinteressada, va donar classes a l'antiga guarderia de la fàbrica Gassol i a Girona, als locals de la UEC.

El seu fill Miquel Bohigas ens va acompanyar durant la Passejada glossant la vida del mestre i explicant algunes anècdotes que van apropar la figura que s'homenatjava als lectors i participants de l'acte.

Vols compartir aquesta notícia?