Ja s'ha començat a pintar el Mural de les llengües d'Olot

Activitats complementàries

Olot és una ciutat amb una seixantena de llengües i un centenar de nacionalitats. Aquesta diversitat lingüística queda closa en l’àmbit familiar i les llengües de les persones nouvingudes són invisibles en l’espai públic. Per despertar la consciència del valor d’aquesta diversitat, el Servei de Català d’Olot-la Garrotxa, amb l’ajuda dels alumnes de català, pintarà el Mural de les llengües d’Olot.

Aquest mural es pintarà sota el pont de la Ceràmica, a l’avinguda dels Reis Catòlics, una de les artèries d’entrada a Olot. Al mural s’hi podrà llegir “Benvinguts a Olot” i aquest mateix missatge en 50 llengües diferents. 

Els alumnes dels cursos han traduït aquesta salutació a les llengües que parlen i es pintaran en aquest mural per fer-les visibles a tothom qui entri a la ciutat d’Olot.

Mei Peña, alumne de 2n curs de Revestiments Murals de l’Escola d’Art d’Olot, serà l’encarregada de pintar el Mural de les llengües.

El mural estarà acabat a finals de gener i es presentarà oficialment el 21 de febrer, Dia Mundial de la Llengua Materna.

Aquesta activitat està emmarcada dins les activitats que el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya tira endavant, amb la complicitat dels serveis de català, per promocionar el català fora de l’aula.

Enllaços relacionats

Vols compartir aquesta notícia?