Sessió de sensibilització per als monitors dels espais educatius de Figueres

Sensibilització

El Pla Educatiu d'Entorn i l'Oficina de Català de Figueres es coordinen per mantenir l'ús del català als espais educatius de la ciutat

El divendres passat, 20 de maig, l’Oficina de Català de Figueres va dur a terme una sessió de sensibilització lingüística per als monitors dels espais educatius de la ciutat amb l’objectiu que el català es mantingui com a llengua vehicular en totes les interaccions i activitats.

Els monitors, molt conscients del seu paper de referents pel que fa al foment del català, van poder exposar les seves experiències en relació amb l’ús diari de la llengua. Més enllà de l’anàlisi dels espais educatius, una de les principals observacions en què tots van coincidir va ser la importància de poder disposar de materials audiovisuals i de joc en català perquè la mainada i els joves mantinguin la llengua més enllà de l’àmbit estrictament acadèmic, ja que són conscients que s’ha produït una reculada de l’ús del català en el terreny lúdic. 

El mes de setembre se’n farà una segona sessió, que forma part del mateix projecte de col·laboracio entre el PEE de Figueres i l’OC de Figueres.

Dolors Barceló

Vols compartir aquesta notícia?