Sessió literària amb l’escriptor rosinc Marc Grijalvo dins del X Taller de lectura i conversa en català de Roses

Activitats complementàries

L'escriptor Marc Grijalvo va compatir les seves reflexions amb les persones participants al X Taller de lectura i conversa en català a la sessió literària dedicada a la seva novel·la Mirmanda i el Tapís de la creació

Encantat i agraït pel fet que la seva novel·la hagi estat llegida per persones que estan estudiant català, en Marc va iniciar la seva intervenció ressaltant la importància d'aprendre la llengua catalana per poder conèixer el nostre país.

A continuació, l'autor va fer unes reflexions sobre el fet de ser escriptor. Va admetre que escriure li serveix de teràpia i va encoratjar els presents a escriure amb el simple objectiu de passar-s'ho bé.

Tot seguit, ens va explicar com va aparèixer la idea del llibre (a partir d'una pèrdua), què el va inspirar a utilitzar els salts en el temps (el cinema dels anys 80) i d'on van sorgir els personatges (els seus fills) i les històries fantàstiques que explica a la novel·la (els contes infantils que explicava als fills).

Al final de la sessió, ens va confessar que aquesta novel·la ha estat un intent d'explicar la història i el territori, d'una banda, i reforçar els valors universals de l'amistat i la lleialtat, de l'altra.

Aquesta activitat, inclosa dins les accions de foment de la lectura, ha estat possible gràcies a la col·laboració entre la Biblioteca Jaume Vicens i Vives de Roses, les tres persones voluntàries responsables del Taller de lectura i conversa en català -la Mercè Fages, la Mar Pèlach i la Montse Sastre- i l'Oficina de Català de Roses, que participa en l'organització del taller i impulsa el projecte en el marc de les seves activitats orientades a promoure l'ús social del català a través d'activitats de foment de la lectura i de la conversa en català.

Vols compartir aquesta notícia?