Els alumnes de l'OC de Blanes celebren el Dia Mundial de la Poesia amb vídeo

Activitats complementàries

Els alumnes han llegit el poema "Si puc", de Gabriel Ferrater, en diverses llengües

Una trentena d'alumnes de català s’han gravat en vídeo recitant el poema "Si puc", de Gabriel Ferrater, en les seves llengües maternes.

El dia 21 de març va ser declarat el Dia Mundial de la Poesia per la UNESCO i cada any la Institució de les Lletres Catalanes escull un poema per ser difós en moltes llengües. Enguany el poema escollit ha estat "Si puc", dins del recull Les dones i els dies, de Gabriel Ferrater, precisament l’any en què es commemora el centenari del seu naixement i el cinquantenari de la seva mort.

Els alumnes de català de Blanes s’han volgut sumar a aquest acte commemoratiu recitant el poema de Gabriel Ferrater i enregistrant la lectura en un vídeo. Els escenaris escollits han estat el jardí botànic Marimurtra, el castell de Sant Joan, el passieg de Mar en ple temporal de llevant, els terrats del centre de la vila… Tot un document gràfic de la diversitat lingüística de la població.

Cal assenyalar que moltes traduccions del poema han anat a càrrec dels alumnes, com és el cas del mandinga, del txec, de l’estonià o del lituà. En total, tretze llengües representades i molts paisatges immortalitzats amb una banda sonora poliglota.

Podeu veure tots els vídeos a la pàgina web de l’Oficina de Català de Blanes:

Vols compartir aquesta notícia?