"Juguem amb les paraules d'abans i d'ara", una activitat per conèixer Pompeu Fabra

Activitats complementàries

L'activitat, que s'emmarca en la celebració de l'Any Fabra, és una de les propostes que el SCC del Pla de l'Estany i la Biblioteca de Banyoles ofereixen a les persones usuàries del servei Fem lectura en companyia, del Consell Comarcal del Pla de l'Estany, dirigit a la tercera edat. 

A partir de l'activitat "Quina és la teva paraula preferida en català?", que s'ha desenvolupat a diferents espais de Banyoles, entre els quals hi ha la Biblioteca, el SCC del Pla de l'Estany va preparar una petita xerrada i una activitat lúdica per presentar Pompeu Fabra a les usuàries del servei Fem lectura en companyia, adreçat a les persones grans de Banyoles i comarca. 

L'activitat va consistir a llegir fragments del llibre de LF "Tant de gust senyor Fabra" amb la col·laboració de les participants i, a continuació, i partint de les paraules escollides pels usuaris de la Biblioteca, explicar curiositats com ara l'origen, la pervivència o el significat de mots com calcigar, eufònic o andròmina. Finalment, es van escollir algunes paraules en diferents dialectes del català i les usuàries van intentar deduir-ne el significat. 

Vols compartir aquesta notícia?