Tres adhesions al Voluntariat per la llengua a Arbúcies

Activitats complementàries

El Cafè Torres, el bar El Casino i el Museu Etnològic del Montseny, La Gabella han signat un conveni de col·laboració amb l'Oficina de Català d'Arbúcies per difondre i promoure el Voluntariat per la llengua entre els seus clients i usuaris.

Els dos bars i el Museu es comprometen a facilitar que les persones que estan aprenent català puguin ser ateses en aquesta llengua i representen un nou espai de trobada per a les parelles lingüístiques. Els establiments tenen un adhesiu a l'entrada que els identifica i, a part de l'adhesiu i tríptics d'informació, reben un diploma nominal que diu: 'Establiment adherit al programa Voluntariat per la llengua'.

El Museu Etnològic del Montseny és, a més, un nou punt d'inscripció del programa i té una bústia perquè aquelles persones interessades a tenir una parella lingüística puguin emplenar una butlleta i apuntar-se com a aprenent o voluntari.

El Voluntariat per la llengua es basa en la creació de parelles lingüístiques formades per un voluntari, que parla català fluidament, i un aprenent, que en té coneixements bàsics i vol adquirir fluïdesa, que es troben una hora a la setmana per conversar en català a l'hora i el lloc que convenen. Alhora, ofereix als participants la possibilitat de conèixer tant el territori com la cultura o la societat del país on viuen.

Vols compartir aquesta notícia?