Ajuts per a l'impuls de la llengua catalana

Difusió

Cada quinze dies el CNL de Cornellà fa el programa l'Espai de català a la ràdio de la ciutat

Dediquem l'espai d'aquesta quinzena a diferents informacions tant de l'àmbit formatiu com de la promoció de l'ús de la llengua.

D'una banda, es comenta que ja està publicat el calendari d’inscripció a les proves per obtenir els certificats de coneixement de català, que està previst que sigui del 13 al 21 de febrer. Els exàmens començaran el mes d'abril, amb el del C2, i s'estenen fins al juny, el darrer dels quals serà el de nivell A2.

En relació amb el nivell superior (C2) també s'esmenta que aquesta setmana, del 6 al 8, s’ha obert el termini per inscriure's als cursos semestrals en línia que començaran el 14 de febrer. En aquest sentit, es destaca que al CNL de Cornellà no en tutoritzarem cap.

D'altra banda, s'informa de dues línies d'ajuts per impulsar la llengua catalana tant a empreses com a entitats sense ànim de lucre. Les ajudes en l'àmbit empresarial estan destinades a tres tipus d'actuacions diferents: elaboració de plans lingüístics i posada en marxa de les accions, accions per incorporar la llengua en productes i serveis, i adreçades a millorar el coneixement de la llengua per afavorir-ne la interacció. Pel que fa als ajuts per a entitats, les actuacions subvencionables han de fomentar l'ús de la llengua en les relacions interpersonals o contribuir a l'adopció del català entre els nous parlants, entre d'altres.

Tanquem el programa amb un to més festiu i recuperem un breu apunt sobre el Carnaval o Carnestoltes.

Si en vols saber més, pots sentir aquesta informació ampliada al pòdcast de Ràdio Cornellà.

Vols compartir aquesta notícia?