Els espais lingüístics del CPNL a les ràdios locals

Difusió

Cada quinze dies el CNL de Cornellà fa el programa l'Espai de català a la ràdio de la ciutat, per parlar de les activitats que s'estan duent a terme al Centre, de l'actualitat de la llengua i de les novetats que van apareixent en les TIC en català.

El programa d'aquesta quinzena és el darrer de la temporada i hem volgut acabar amb un Espai de català especial per celebrar les col·laboracions que el CPNL té arreu del territori amb les ràdios locals. El 2022 es comptabilitzaren 45 espais lingüístics fixos i hem convidat Helena Martínez, Montserrat Pocurull i Teresa Casanellas, responsables dels serveis de català de Cambrils, Mollet del Vallès i Vilafranca i l’Alt Penedès, respectivament, perquè ens expliquin la seva experiència a la ràdio.

Totes tres fa anys que s'encarreguen de dinamitzar els espais a les ràdios de la població on treballen i en fan una valoració molt positiva, que deixa constància de la importància de ser presents en aquest mitjà tradicional per poder arribar a la gent. La implicació dels oients en aquests espais ha fet possible dur a terme activitats com ara el concurs de l'espai El català al carrer de Ràdio Vilafranca, programa que fa uns trenta anys que s'emet, i, fins i tot, crear continguts: des de Mollet, Montserrat Pocurull ens explica com els seus Tastets moltes vegades es nodreixen de propostes de persones que s'escolten el programa i la paren pel carrer per comentar-li una frase o expressió, la qual cosa -com diu- satisfà molt.

D'altra banda, Helena Martínez destaca que l'Espurnes de Llengua és un espai que abraça una part important de la zona del CNL de Reus ja que no només es fa a Ràdio Cambrils, sinó també a les ràdios d’altres poblacions, de vegades amb continguts nous i d'altres amb compartits, la qual cosa enriqueix les col·laboracions i fa xarxa, tal com assenyala Mireia Navarro.

Tota aquesta informació la podeu sentir ampliada al podcast de Ràdio Cornellà.

Vols compartir aquesta notícia?