El CNL de Cornellà de Llobregat celebra la XXX Jordiada

Voluntariat per la llengua, CPNL

La celebració va començar el divendres 21 d’abril amb un acte del Voluntariat per la llengua a la Biblioteca Sant Ildefons, i va continuar diumenge al parc de Can Mercader al costat de les entitats culturals de la ciutat.

El Voluntariat per la llengua a la Biblioteca Sant Ildefons

El VxL i els seus voluntaris i aprenents van omplir la sala polivalent de la Biblioteca Sant Ildefons de poesia. Una trentena de persones, entre les quals hi havia poetes consagrats com ara Francesc-Xavier Simarro i nous poetes premiats com és Toni Alcalà, van pujar a l'escenari per celebrar Sant Jordi i recitar poemes tant d'autors catalans com d'arreu del món traduïts al català. L'acte va destacar per una gran calidesa i per l'acompanyament musical de la cantant i guitarrista Brugués Comas i Marcè.

Abans d'aquest acte, s'havia inaugurat el nou Punt de trobada del programa a la Biblioteca, al qual poden recórrer les parelles lingüístiques per desenvolupar les seves sessions.

La festa popular del parc de Can Mercader

Com cada any, i amb la col·laboració de la Comissió Ciutadana per a la Normalització Lingüística, el CNL de Cornellà va assistir a l'acte central de la Jordiada al parc de Can Mercader amb l'objectiu de fer vincles amb la resta d'entitats, i també d’informar dels serveis i les activitats que s'organitzen des del CNL. Així doncs, al llarg del matí es van anar atenent persones que s'apropaven a la parada per demanar informació sobre els cursos, el programa del Voluntariat per la llengua i per recollir, com és habitual, pòsters de vocabulari. També es va aprofitar per presentar altres serveis com ara el Servei d'Assessorament Lingüístic i la campanya “Català i empresa. Ja estàs al dia?”

La Jordiada és una de les trobades més multitudinàries de Cornellà de Llobregat i una representació de la cultura popular i tradicional a través de la colla de castellers, els diables, les caramelles, els trabucaires, i totes les entitats que organitzen tallers i munten parades de roses i llibres per celebrar la Diada.    

Vols compartir aquesta notícia?