L'Oficina de Català d'Esparreguera tanca el 2023 amb unes dades excel·lents del Voluntariat per la llengua

Voluntariat per la llengua

En total, 81 parelles lingüístiques

L'Oficina de Català (OC) d'Esparreguera, del Consorci per a la Normalització Lingüística, ha tancat el 2023 amb un total de 81 parelles participants al Voluntariat per la llengua (VxL), un 26,6 % més que l'any anterior, quan es van registrar 64 parelles en aquest programa que fa 20 anys que se celebra al municipi.

Una altra dada destacable és que l'any passat es va recuperar el programa de voluntariat a la Residència Municipal Can Comelles, per a compartir una hora setmanal de tertúlia en català amb els residents del centre. Aquesta activitat s'havia aturat per la pandèmia i s'ha reprès amb més força que mai.

D'altra banda, la vila compta també amb 160 comerços i 9 entitats adherides al VxL, que es comprometen a garantir l'atenció en català als seus clients i s'impliquen en el foment de l'ús oral de la llengua.

Aquestes dades demostren el gran èxit i la bona acollida que el Voluntariat per la llengua té a Esparreguera des de fa anys. Una implicació social que facilita una xarxa d'acollida i de foment de l'ús de la llengua per a catalanoparlants i per a nouvinguts que aprenen català.

Enllaços relacionats

Vols compartir aquesta notícia?