El Club Vòlei la Palma s'adhereix al VxL com a entitat col·laboradora

Voluntariat per la llengua

Primera entitat esportiva palmarenca a adherir-se al programa

Aquest mes de febrer, l'Oficina de Català de la Palma de Cervelló, del Consorci per a la Normalització Lingüística, ha adherit el Club de Vòlei la Palma al programa Voluntariat per la llengua (VxL) com a entitat col·laboradora per tal que contribueixi a difondre el programa entre les més de 140 jugadores, dels 11 equips en competició que tenen, i les seves famílies i que s'hi incorporin nous participants, tant voluntaris com aprenents.

El Club Vòlei la Palma es va constituir el 12 de juny del 2015 i es fonamenta en tres pilars bàsics: activar l'esport femení al poble, potenciar les activitats ludicoesportives encaminades al voleibol entre les nenes a partir dels 10 anys i organitzar esdeveniments com ara tornejos, jornades, conferències i campus durant les vacances escolars.

Un dels valors que vol transmetre el club és també el foment de la llengua catalana entre tota la comunitat esportiva, i és per això que es mostren molt contentes de formar part del Voluntariat per la llengua i poder crear aliances locals per impulsar l'ús social del català.

El Voluntariat per la llengua és un programa per practicar català a través de la conversa. Es basa en la creació de parelles lingüístiques formades per un voluntari o voluntària, que parla català fluidament, i un aprenent o aprenenta, que en té coneixements bàsics i vol adquirir fluïdesa.

Actualment, a la Palma de Cervelló hi ha cinc entitats adherides al programa i 31 establiments comercials que també hi col·laboren, a part de les parelles lingüístiques que es van formant al llarg del curs.

Vols compartir aquesta notícia?