El Dia Internacional de la Llengua Materna a les aules del Bàsic 2 de Corbera de Llobregat

Activitats complementàries

Valorar la llengua materna dels alumnes des de la sensibilització lingüística

L'Oficina de Català de Corbera de Llobregat, del Consorci per a la Normalització Lingüística, ha celebrat el Dia Internacional de la Llengua Materna aquest 21 de febrer amb diferents activitats d'oralitat a l'aula.

L'alumnat dels cursos Bàsic 2 ha sentit una breu explicació de la professora sobre l'origen d'aquesta efemèride. Després, els alumnes han explicat quina és la seva llengua materna i, al final de les converses, han pogut dir quina paraula han triat amb musicalitat.

L'activitat ha servit per parlar en català de manera distesa i col·loquial i posar l'accent en el fet que totes les llengües estan íntimament lligades a les emocions i que, per tant, són dignes de respecte. També ha servit per reflexionar pel fa al nombre de llengües que hi ha al món i de la seva importància.

La commemoració del Dia Internacional de la Llengua Materna o Primera, aprovada per la Conferència General de la UNESCO, té com a objectiu promoure i protegir el multilingüisme i la diversitat cultural, i neix en record dels estudiants i activistes bengalís que el 21 de febrer de 1952 van ser assassinats a trets per la policia pakistanesa quan es manifestaven a favor de la seva llengua, el bengalí.

Vols compartir aquesta notícia?