Des de les aules de formació de Molins de Rei es promou l'ús del català

De la competència a l'ús

L'ús del català fora de les aules, també en la formació ocupacional

Alumnes d'un curs del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) que es fa a l'Institut Bernat el Ferrer i alumnes del nivell Bàsic 2 del Servei Local de Català (SLC) de Molins de Rei, del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), han reflexionat sobre l'ús del català fora de l'aula.

A petició del mateix Institut Bernat el Ferrer, un grup d'alumnes d'un curs formatiu del SOC han assistit a una xerrada que els ha fet la responsable del SLC, Marta Espona, per conèixer els diferents nivells de català que s'imparteixen, les equivalències amb altres titulacions i les demandes del mercat laboral amb relació al català. Així mateix, al llarg de la sessió, els assistents també s'han interessat pel procediment de matrícula que se segueix al CPNL, la possibilitat de fer una prova per detectar el nivell de català i les opcions de matrícula que es poden tenir. Finalment també s'ha presentat el programa del Voluntariat per la llengua, com una oportunitat per practicar el català, perquè la persona aprenent incorpori aquesta llengua en el seu dia a dia i per canviar prejudicis lingüístics que encara existeixen.

Per altra banda, els alumnes de dos grups de Bàsic 2 han reflexionat aquests dies sobre les seves experiències quan comencen a parlar català en algun lloc públic: la resposta de l'interlocutor, les dificultats que es troben per mantenir-se parlant en català i les oportunitats que tenen per parlar-lo.

Més enllà de la formació, és important treballar l'hàbit de posar en pràctica el que s'aprèn a l'aula. Només així aquests alumnes incorporaran el català com un ús habitual.

Vols compartir aquesta notícia?