A Molins de Rei, comencen els cursos amb la Festa Major

Cursos de català, Activitats complementàries

Els alumnes coneixen de prop figures i entitats de cultura popular d'aquesta població

Ja han començat els cursos del Consorci per a la Normalització Lingüística. A Molins de Rei, aquest primer trimestre hi ha tres grups de Bàsic 1 i un d'Elemental 1 presencials, i dos grups que segueixen el sistema en línia (asíncron): un de Bàsic 1 i un d'Elemental 3. Entre tots fan un total de 129 alumnes, repartits en 86 de presencials i 43 de virtuals.

L'inici de curs ha coincidit amb la Festa Major de Molins de Rei i aquest fet ha propiciat incorporar un aspecte cultural a l'aprenentatge de la llengua. Així, els alumnes del nivell bàsic, que s'inicien en la comprensió de la llengua, han visitat l'exposició "Cultura popular a la Festa Major" i han pogut conèixer l'origen de bèsties com el Camell, l'Entxuscat, el Cuc i els senglars Seny i Rauxa, i altres entitats de la població com els Grallers, els Diables de l'Agrupa (que tenen per companys els senglars), els Dimonis de Molins de Rei, la Colla Castellera Matossers de Molins de Rei, la Colla Bastonera les Esventades i l'Esbart Dansaire de Molins de Rei. Per la seva banda, els alumnes del nivell Elemental, a partir de les explicacions de la visita a l'exposició, han presentat figures similars dels seus països i junts han parlat sobre els gegants de Bilbao que han vingut aquests dies.

La llengua ha estat, doncs, l'eina que ha permès que els alumnes coneguessin tradicions i s'acostessin al teixit associatiu de la població i, alhora, els elements de cultura popular han servit per practicar dos aspectes lingüístics: la comprensió i la producció. En definitiva, un inici de curs diferent, però molt actiu i participatiu.

Vols compartir aquesta notícia?