Llengua i més en el curs Bàsic 1 d'estiu de Molins de Rei

Cursos de català

Tres setmanes intensives, amb classes cada dia, han servit també per acostar persones de diverses procedències i cultures

Ja fa uns quants anys que des del Servei Local de Català de Molins de Rei, del Consorci per a la Normalització Lingüística, s'organitzen cursos a l'estiu de nivell oral. Es treballen els mateixos continguts que la resta de l'any, però la freqüència diària fa que el progrés de les persones assistents sigui molt evident en poc temps. Aquest juliol hi han assistit 23 persones de 7 orígens diferents, a banda de Catalunya: Colòmbia, els Estats Units, Gàmbia, Guinea Conakry, el Marroc, Perú i Senegal.

L'últim dia de classe ha estat especialment rellevant per l'intercanvi cultural que s'ha produït espontàniament, ja que s'ha compartit música i gastronomia. Encara a l'aula, a partir de la cançó de Joan Dausà "Tot anirà bé", els alumnes han anat proposant d'escoltar cançons en català que eren del seu gust, com "Coti x Coti", de The Tyets; "Milionària", de Rosalia; "El món de veritat", de Buhos, i "Nens del barri", de 31 FAM, però també han volgut compartir música d'autors nigerians, com Ruger o Burna Boy, i dels rapers marroquins Morad i Saad Lamjarred. Hem acabat la sessió musical amb la cançó de "Per molts anys", de Súper 3, per felicitar l'aniversari d'un company i a continuació hem passat a fer la degustació gastronòmica de plats preparats pel mateix alumnat, representatius de les seves cultures.

Intercanviar experiències, explicar festes del país d'origen, comparar tradicions... tot ajuda a cohesionar un grup, però alhora obre portes per integrar les persones que han vingut de fora de Catalunya a sentir-se més acollides i les predisposa a continuar l'aprenentatge de la llengua en què s'estan iniciant. Al setembre, més!

Vols compartir aquesta notícia?