Corbera de Llobregat s'estrena en el projecte Comerços aprenents amb l'establiment El Supermercat de Corbera

Ús professional

Comerços aprenents té l'objectiu de facilitar al màxim l'aprenentatge i l'ús de la llengua catalana en l'atenció al públic del comerç local, sobretot quan es tracta de personal amb poc coneixement de català

El Junaid és la cara visible del projecte Comerços aprenents a Corbera de Llobregat. L'Oficina de Català de Corbera de Llobregat, del Consorci per a la Normalització Lingüística, s'afegeix a la iniciativa amb el primer comerç participant de la localitat: El Supermercat de Corbera, un establiment d'alimentació.

Comerços aprenents neix de la necessitat d'impulsar l'ús del català en els establiments comercials amb pocs coneixements de llengua catalana que tenen dificultats per accedir a l'aprenentatge a causa del seu horari laboral. Per fer-ho possible, s'ofereixen 10 sessions presencials d'uns 15 minuts al comerç interessat que serveixen per incidir en les competències lingüístiques de cada treballador. Són classes fetes a mida amb estructures i vocabulari específic del lloc de treball (diàlegs d'atenció al client, lèxic dels productes...), amb l'objectiu de generar més oportunitats d'interacció en català amb la clientela.

Per recordar al públic que es poden dirigir als venedors en català, hi ha un adhesiu de Comerços aprenents a la porta de l'establiment i petits rètols de diversos productes dins de la botiga.

L'Oficina de Català pretén arribar a tots aquells establiments que també vulguin millorar l'atenció al client en català.

Vols compartir aquesta notícia?