El Voluntariat per la llengua, present a les cloendes dels cursos dels centres de formació d'adults dels centres penitenciaris Brians 1 i Brians 2

Voluntariat per la llengua

Els voluntaris per la llengua s'acomiaden d'alumnes i professors, tot esperant retrobar-se el curs vinent

Aquest mes de juny s'han celebrat les cloendes dels cursos del Centre de Formació d'Adults Artur Martorell, de Brians 1, i del Centre de Formació d'Adults Víctor Català, de Brians 2, i els voluntaris per la llengua, que han estat fent suport a les aules de català durant tot el curs, no hi podien faltar.

La cloenda del Centre Penitenciari Brians 1 ha comptat amb l'actuació de Muchachito, i els alumnes, els professors i els voluntaris han ballat al ritme de les seves cançons tot menjant un tros de coca.

A la cloenda del Centre Penitenciari Brians 2 han fet un concurs de talents organitzat pel personal de l'escola i els mateixos alumnes del centre. També hi ha hagut un reconeixement sincer a la tasca dels voluntaris, i se'ls ha obsequiat amb un petit detall.

Tant els voluntaris com el professorat de tots dos centres han valorat molt positivament l'experiència: el Voluntariat per la llengua (VxL) a les aules facilita la tasca del professor, permet als alumnes avançar més ràpidament en l'aprenentatge del català oral i suposa, també, un enriquiment personal i una gran satisfacció per als voluntaris.

El Centre de Normalització Lingüística Ca n'Ametller, del Consorci per a la Normalització Lingüística, gestiona el VxL als centres penitenciaris Brians 1 i Brians 2 des dels anys 2010 i 2019, respectivament, i davant de l'èxit de participació d'enguany, s'espera dur-hi a terme moltes més edicions.

Enllaços relacionats

Vols compartir aquesta notícia?