Molins de Rei tanca la segona edició del projecte Comerços aprenents per al foment de l'ús del català a l'àmbit comercial

Ús professional

Comerços aprenents té l'objectiu de facilitar al màxim l'aprenentatge i l'ús de la llengua catalana en l'atenció al públic del comerç local, sobretot quan es tracta de personal amb poc coneixement de català

El darrer mes de febrer, el Servei Local de Català de Molins de Rei, del Consorci per a la Normalització Lingüística, va posar en marxa el projecte Comerços aprenents amb un nou comerç del municipi: Smart Mobils, un establiment de telefonia mòbil. La Veatris, treballadora de l'establiment, ha assistit a 11 sessions de curta durada en el mateix comerç en què ha après algunes estructures en català destinades, especialment, a l'atenció al client. Les classes s'han creat a mida amb estructures i vocabulari específic del lloc de treball (diàlegs d'atenció al client, lèxic dels productes...), amb l'objectiu de generar més oportunitats d'interacció en català amb la clientela.

La valoració d'aquesta segona edició ha estat molt positiva: la predisposició i l'interès de la Veatris al llarg del curs, li han permès trencar la barrera de la vergonya i començar a emprar el català a la botiga. En un futur, es preveu d'estendre aquesta iniciativa a altres establiments per poder ampliar la xarxa d'ús del català en el sector comercial de la població.

El projecte Comerços aprenents s'emmarca dins del Pla Ofercat de Molins de Rei, que cerca incrementar l'ús del català entre els comerciants, impulsar-hi bones pràctiques i fomentar l'atenció oral en català.

Enllaços relacionats

Vols compartir aquesta notícia?