Trobada de voluntaris per la llengua dels centres penitenciaris Brians 1 i Brians 2

Voluntariat per la llengua

Els voluntaris han pogut posar en comú les seves experiències en el voluntariat lingüístic penitenciari

Enguany, el Centre de Normalització Lingüística (CNL) Ca n'Ametller, del Consorci per a la Normalització Lingüística, ha organitzat una trobada dels voluntaris per la llengua que desenvolupen la seva tasca als centres penitenciaris Brians 1 i Brians 2.

Els voluntaris, que fan de suport a l'aula de català de les comunitats d'aprenentatge de cada centre penitenciari, han pogut posar en comú activitats i estratègies que posen en pràctica a les aules i han compartit experiències. Tots han destacat la sensació de plenitud i d'enriquiment personal que els aporta aquest tipus de voluntariat, la bona acollida rebuda per part dels interns i el suport i l'acompanyament per part de tot el professorat dels centres de formació d'adults.

El Voluntariat per la llengua (VxL) en l'àmbit penitenciari va més enllà de la simple pràctica de la llengua catalana: fomentar el català entre els interns permet dotar-los d'una eina més amb l'objectiu de garantir-ne la igualtat d'oportunitats i contribuir, així, a la funció rehabilitadora del sistema penitenciari de Catalunya.

Ambdues edicions del VxL, a Brians 1 i Brians 2, organitzades pel CNL Ca n'Ametller, amb la col·laboració dels centres de formació d'adults CFA Artur Martorell i CFA Víctor Català, respectivament, i amb el suport de la Creu Roja del Baix Llobregat Nord, van iniciar-se a l'octubre i finalitzaran al juny.

Enllaços relacionats

Vols compartir aquesta notícia?