Els alumnes del curs Bàsic 3 d'Abrera han començat a fer un ús social del català a través de les pràctiques lingüístiques

Voluntariat per la llengua, De la competència a l'ús

Aquest mes de maig els alumnes del curs Bàsic 3 d'Abrera han sortit al carrer per fer les pràctiques lingüístiques

Aquestes setmanes, els alumnes del curs Bàsic 3 de l'Oficina de Català d'Abrera, del Consorci per a la Normalització Lingüística, han dut a terme unes pràctiques lingüístiques que han consistit a fer una visita a 3 establiments o entitats col·laboradores amb el Voluntariat per la llengua i mantenir una breu conversa en català amb les persones que els han atès.

Els alumnes, prèviament, han preparat a l'aula algunes de les preguntes i han escollit els 3 establiments on han volgut realitzar les pràctiques. Un cop feta la pràctica, els alumnes s'han autoavaluat i han hagut d'explicar com els ha anat: si han parlat en català, si han entès el que els contestaven, si han pogut mantenir la conversa, si han après paraules noves i, sobretot, si aquesta pràctica els ha motivat a parlar més en català a les botigues.

Tots els alumnes han coincidit a dir que les pràctiques els han anat molt bé, que han pogut mantenir totes les converses en català, que han entès el que els contestaven i que s'han adonat que ara ja són perfectament capaços de mantenir breus converses en català.

Des de l'Oficina de Català d'Abrera volem agrair la col·laboració de tots aquells establiments i entitats que enguany han participat en les pràctiques lingüístiques: La Figaflor, Òptica Abrera, Bambi, Dietètica Martín, l'Antònia, Mariola, Un xic de tot, Alean i les entitats Bram de Foc i Centre Excursionista d'Abrera.

Enllaços relacionats

Vols compartir aquesta notícia?